16.10.2020

Kärpät matkusti eilen bussilla Kuopioon, missä joukkue kohtaa tänään KalPan. Kello 18:30 alkavassa ottelussa Kärpillä on mahdollisuus venyttää kauden alun voittoputki jo viiden ottelun mittaiseksi.

Illan isäntä KalPa on voittanut kauden kolmesta ottelustaan kaksi. Kauden avauksessa Jukurit kaatui maalein 2-1 ja viime lauantaina pisteet irtosivat Jyväskylästä maalein 0-3. Toistaiseksi ainut tappio on kärsitty Tapparalle maalein 3-6. Kärpät ja KalPa kohtasivat harjoituskaudella kahteen otteeseen, joten vastassa on tuttu joukkue. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner odottaa viihdyttävää kiekkoiltaa

KalPa on nopea, taitava ja oikealla tavalla aggressiivinen joukkue, joten luvassa on varmasti vauhdikas peli. Kiekossa pysyminen on varmasti tänään tärkeää, ja kärsivällisyys tulee olemaan avainasemassa.

Kärpät on aloittanut kautensa neljällä varsinaisen peliajan voitolla. Vieraskaukalossa ovat kaatuneet HPK, HIFK ja Pelicans. Tähän asti ainoassa kotipelissään Kärpät voitti KooKoon maalein 3-1.  Tulos on ollut täydellinen, mutta Mannerin mukaan joukkue ei tuttuun tapaan tuijottele liikaa tulostaululle. Etualalla ovat yhteispelin kehittäminen ja positiivisen ilmapiirin rakentaminen.

Voitot ollaan varmastikin ansaittu hyvällä maalivahtipelillä ja kokonaisvaltaisesti tehokkaalla pelaamisella. On ollut pelejä, joissa vastustaja on saanut enemmän maalipaikkoja, mutta ollaan silti löydetty keinot voittaa. Lataus on ollut joukkueessa positiivinen ja tulos täydellinen. Tärkeimpiä asioita ovat kuitenkin yhteistyön parantaminen ja pelin kehittäminen. Oikea ilmapiiri tuo sivutuotteenaan ahkeruutta ja omistautumista.

Yksi alkukauden pirteimmistä pelaajista on ollut joukkueen kapteeni Mika Pyörälä. 39-vuotias hyökkääjä on summannut neljässä pelaamassaan ottelussa kasaan tehopisteet 2+5=7. Ketjukaverit Jesse Puljujärvi (5+2=7) ja Cody Kunyk (2+4=6) ovat olleet niin ikään äärimmäisen tehokkaita. Liimapelaajana tunnettu Pyörälä tuntuu Mannerin mukaan vaan paranevan vuosi vuodelta.

Hänellä on valtava usko omiin kykyihinsä, ja tuntuu, että hän pystyy joka vuosi repimään itsestään enemmän ja enemmän irti tiukoissa paikoissa. Kapteenina hän johtaa joukkuetta esimerkillään kaikilla osa-alueilla, ja joukkue nousee kaikissa tilanteissa hänen egonsa tai tunteidensa yläpuolelle. Se on kultaakin kalliimpi taito, jota kaikki yrittävät häneltä varmasti oppia.

Kärppien kokoonpanossa ei nähdä suuria yllätyksiä. Maalilla torjuntavuoron saa Patrik Rybar. 

Kärpät tänään:

KalPa – Kärpät käyntiin Kuopiossa kello 18:30! Suorasta lähetyksestä vastaa C More.