22.10.2021

Kärppien ja Pelicansin kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen taistellaan tänään Lahdessa Isku Areenalla. Kotijoukkueen agendalla on kahden tappiollisen pelin jälkeen palata voittojen tielle, kun taas Kärpät puolestaan pyrkii jatkamaan hyvää momentumiaan viime viikonlopun kahden HPK-voiton jälkeen. Ottelu käynnistyy kello 18:30.

Sarjataulukon kärkipaikasta kakkossijalla taisteleva Kärpät ja muutamaa pykälää alempana majaileva Pelicans iskevät tänään yhteen Lahdessa. Kotijoukkue lähtee iltaan kaksi tappiota niskassaan, joista jälkimmäinen nähtiin Lahdessa toissapäivänä, keskiviikkona, kun Jukurit haki tapahtumarikkaan pelin päätteeksi mukaansa kolme pistettä maalein 4-7. Sitä ennen takana oli niukka tappio Tapparalle maalein 3-2. Alkukaudella Pelicansin peli on ollut kuitenkin uomissaan, siitä kertoo sarjataulukon viides sija. Matkaa tasapisteissä oleviin TPS:ään ja Kärppiinkin on vain neljä sarjapistettä.

Kärpillä on allaan neljä perättäistä voittoa, joista kolme on ollut kolmen pisteen arvoisia. Viime viikonloppuna HPK-vieraili Oulussa, kun joukkueet kohtasivat back-to-backissa perjantai- ja lauantai-iltoina. Perjantaina Kärpät oli parempi maalein 4-3 ja lauantaina puolestaan luvuin 3-0. Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen iskivät kumpikin neljä tehopistettä kahteen otteluun. Lauantaina Joel Blomqvist torjui uransa ensimmäisen nollapelin Liigassa pysäyttämällä kaikki 20 HPK:n laukausta.

Kangasniemi ja Jasek tehokkaina Lahdessa – Mikko Kousa palasi kotiin

Yksi alkukauden yllättäjistä on ollut Pelicansin tšekkihyökkääjä Lukas Jasek, joka avasi kautensa kahdeksan ottelun pisteputkella. Nyt 13 ottelun jälkeen keskushyökkääjän saldona ovat pisteet 4+10=14. Joukkueen sisäisessä pistepörssissä edellä on vain Iikka Kangasniemi, joka on iskenyt pelaamassaan 12 ottelussa yhtä monta tehopistettä kuin Jasek, mutta maaleja on syntynyt yksi enemmän. Jasek ja Kanganiemi jatkavat tänään Pelicansin ykkösketjussa yhdessä Jiri Smejkalin kanssa.

Reilu viikko sitten Pelicans ilahdutti kannattajiaan oman pojan kotiinpaluulla. Kokenut puolustaja Mikko Kousa liittyi vahvistamaan joukkuetta loppukauden kattavalla sopimuksella. Läpi uransa komeita tehopisteitä iskenyt Kousa jäi vielä debyytissään pisteittä, mutta hän kellotti alkukauden pelaamattomuudesta huolimatta mukavasti peliaikaa, 23 minuuttia ja 29 sekuntia. Tänään Kousa puolustaa Pelicansin kakkosparissa Mikko Kokkosen rinnalla.

Pelicansin maalilla torjuu tänään Emil Larmi, joka on koko sarjan maalivahdeista ainoa, joka on onnistunut kirjauttamaan useamman kuin yhden nollapelin. Larmilla niitä on kasassa jo kolme, kun hän on onnistuneesti nollannut TPS:n, Lukon ja KooKoon.

Galimov maalille, Keskitalo debytoi Kärpissä

Suurin muutos Kärppien kokoonpanossa löytyy maalivahtiosastolta, kun viime lauantain peliä vaille kaikki ottelut pelannut Stanislav Galimov palaa tolppien väliin. Erinomaisesti pelannut Joel Blomqvist toimii tänään luukkuvahtina. Kahden viikon lainasopimuksen ajan Kärppien loukkaantumisista kärsivää pakistoa täydentävän Miro Keskitalon pelipaikka löytyy kolmosparista Veli-Matti Tiuraniemen rinnalta. Muilta osin Kärppien kokoonpano pysyy ennallaan lauantaihin nähden. Kärpät tänään Lahdessa:

Mäenalanen – Mustonen – Leskinen
Hermonen – Koskenkorva – Emanuelsson
Koivunen – Wellman – Aaltonen
Tieksola – Räty Aa – Räty Ak

Ohtamaa – Paaso
Byström – Niemelä T
Tiuraniemi – Keskitalo
Mourujärvi

Galimov
(Blomqvist)

Pelicans – Kärpät käyntiin Lahdessa kello 18:30. Suora lähetys ottelusta C Moressa.