31.01.2020

Tehokas maalinteko oli avainasemassa, kun Kärpät kaatoi HPK:n Hämeenlinnassa. Joukkueet kohtaavat uudestaan jo huomenna, kun Kärpät toimii vuorostaan kotijoukkueena.

Kärpät avasi ottelun terävästi, ja kotijoukkueen verkko heilahti ensimmäisen kerran jo 27 sekunnin pelin jälkeen. Mika Pyörälän kauden 14. osuman alustivat Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko, jolle tehopiste oli kauden 40. Vauhtia kaukalossa riitti koko avauserän ajan, mutta lisämaaleja saatiin odotella erän viimeisille minuuteille. Ensin HPK nousi tasoihin kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä, reilua minuuttia myöhemmin Jari Sailio iski Kärpät 1-2 johtoon osumallaan, joka kesti myös HPK-valmentaja Antti Pennasen pyytämän videotarkastelun. Takaisin pelikuntoon parin kuukauden huilin jälkeen toipuinut Janne Pesonen kirjautti syöttöpisteen osumaan. Kärpät lisäsi johtonsa kahteen maaliin vielä ennen erän päätöstä, kun joukkueen ykkösvitja karkasi ylivoimahyökkäykseen. Puljujärvi tarjoili ja Lammikko viimeisteli kauden 16. osumansa. Puljujärvi puhkaisi syöttöpisteellä myös 40 tehopisteen rajan. Toiseen erään lähdettiin 1-3 lukemista.

Kakkoserässä jatkettiin siitä mihin ensimmäisessä jäättiin. Radek Koblizek iskis Kärpät 1-4 johtoon reilun minuutin pelin jälkeen, ja erän puolivälissä Kärpät johti jo 1-6, kun Juho Lammikko ja Mika Pyörälä iskivät kummatkin illan toiset osumansa. HPK onnistui kaventamaan pelin numeroihin 2-6, kun Filip Krivosik pääsi nostamaan kiekon ohi Justus Annusen. Kahden erän jälkeen kolmen tehopisteen iltaa viettivät jo Juho Lammikko, Jesse Puljujärvi ja Shaun Heshka.

Kolmannessa erässä plus-merkkinen ilta sai tummia pilviä ylleen, kun Shaun Heshka joutui jättämään pelin kesken. Kamppailutilanteessa jalkansa vääntänyt kanadalaispuolustaja talutettiin ulos kaukalosta. Kummallakin joukkueella oli päätöserässä vielä omat mahdollisuutensa vaikuttaa illan loppunumeroihin, mutta kolmanteen erään HPK-maalille vaihdettu Rasmus Reijola piti maalinsa puhtaana, kuten teki myös Kärppien Annunen. Loppulukemat kirjattiin Kärpille 2-6.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Mikko Manner kiitteli joukkuettaan tehokkuudesta.

Me onnistuttiin tänään olemaan tehokkaita, siinähän se suurin ero oli. Toinen kun tekee yhtäkkiä pari-kolme salamamaalia, niin se momentum kääntyy aika vahvasti. Tänään onnistuttiin loppuun asti, saatiin hieno voitto, ja huomenna jatketaan.

Kärpät ja HPK kohtaavat huomenna Raksilassa. Ottelu käynnistyy kello 17:00. Aamupäivällä Kärpät kohtaa HPK myöskin naisten Liigan ottelussa. Tuo ottelu käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 12:30. Lisätietoja naisten ottelusta!