05.02.2021

Kärpät aloittaa tänään kahden pelin viikonloppunsa vierasottelulla Vaasan Sportia vastaan. Illan ottelu näkyy ilmaiseksi Subilla kello 18:30 alkaen. Lähetys käynnistyy kello 18. 

Uusi pelipäivä, uusi mahdollisuus. Kärpät matkusti eilen Vaasaan, missä joukkue lähtee tänään illalla kello 18:30 alkaen taistelemaan sarjapisteistä. Joukkueen viimeaikainen tuloskäyrä ei ole osoittanut toivottuun suuntaan, ja Kärpät löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta playoff-paikkojen ulkopuolelta, sijalta 11. Tiistain KooKoo-ottelusta joukkueelle jäi rankkaritappion myötä käteen yksi piste.

”Ei vielä pystytty pelaamaan ihan niin hyvin, kuin oltaisiin itse haluttu. Ensimmäisessä erässä heidän dynaamisuutensa ja kova karvauspelinsä toi meille vaikeuksia. Pitkät hyökkäykset loistivat poissaolollaan. Positiivista oli se, että pystyttiin parantamaan ja päästettiin vain yksi maali omiin. Patrik Rybar pelasi huippupelin.”

Mikko Manner summasi joukkueen suoritusta tiistailta.

Mannerin mukaan joukkue on löytämässä oikeaa suuntaa, mutta hyökkäyspään onnistumisten ollessa kiven alla, pelistä puuttuu rentoutta ja itseluottamusta.

”Viime aikoina ollaan pystytty tiivistämään puolustusta. Tunnetta, taistelua ja intohimoa on joukkueessa paljon. Seuraava steppi on se, että saadaan hyökkäyspään onnistumisia. Sitä kautta saadaan rentoutta kiekolliseen pelaamiseen, ja saataisiin sitä ketsuppipulloa auki.”

Illan vastustaja löytyy sarjataulukosta yhtä sijaa ylempää. Sportin pelissä on ollut hieman samoja oireita kuin Kärpilläkin, sillä maalinteko on ajoittain osoittautunut haastavaksi. Joukkueet ovat myös siinä tilastokategoriassa peräkkäin. Kärpät on heiluttanut verkkoa 63 kertaa, Sport 64 kertaa. Manner kuitenkin uumoilee, että synnyinkaupunkinsa joukkue on valmis taistelemaan pudotuspelipaikoista.

”Jos joukkuetta katsoo, niin kyllä heillä varmaan on kaikkien aikojen paras Sport-joukkue. Kokeneita pelaajia ja paljon osaamista hyökkäyssuuntaan. Erittäin kamppailuvahva joukkue. Sport taistelee varmasti playoff-paikasta, ja se on heille aivan realistinen juttu.”

Sport – Kärpät tänään Vaasan Sähkö Areenalla kello 18:30. Ottelun näet suorana lähetyksenä Subilta!