21.09.2019

Oulun Kärppien peli JYPiä vastaan jää Liiga-kauden klassikoihin, kun oululaiset nousivat viimeisillä hetkillä tasoihin ja jatkoerässä voittoon. JYP johti peliä vielä 14 sekuntia ennen päätössummeria, mutta Mikko Niemelä onnistui tasoituksessa ja Juho Lammikko paketoi ottelun jatkoerässä. Eilenkin loistanut neloskenttä nousi myös tänään isoon rooliin.

Kärpät jatkaa voittoputkeaan tiistain Tappara-peliin, kun LähiTapiola Areenalla isäntäjoukkue JYP kaatui jatkoerän jälkeen 3–4 (1–0, 1–2, 1–1, 0–1). Ottelun ratkaisi Juho Lammikko, joka sai loistotarjoilun Jesse Puljujärveltä. Neloskentän hyökkääjät saalistivat kukin kaksi tehopistettä.

1. erä

Kärpät ei saanut toivottua alkua ottelulle. JYP painoi kovaa ja sai ensimmäisen maalinsa neljännen peliminuutin jälkeen. Kiekko pomppi Radek Koblizekin lavassa ja miehen epäonninen syöttöyritys päätyi suoraan Julius Nättiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä maalin edestä isännät johtoon. Kärppien peli laahasi pahasti muutamia valonpilkahduksia lukuun ottamatta. Vieraiden parhaat paikat tulivat Michal Kristofille ja Puljujärvelle. Erässä nähtiin pikainen maalivahdin vaihto, kun Justus Annusen luistimen terä irtosi ja Patrik Rybar oli tolppien välissä korjauksen ajan.

2.erä

Toisessa erässä riitti tapahtumia. JYP jatkoi kovaa karvauspeliään, joka aiheutti Kärpiltä huolimattomuutta. Vierasjoukkueen sinnittely johti väistämättä jäähyihin, ja erän aikana Kärpät sai kolme kaksiminuuttista. Alivoima kuitenkin kesti jälleen erinomaisesti. Kärpät sai kokeilla kertaalleen myös ylivoimaansa, mutta se johti JYPin seuraavaan maaliin. Heti kun Kärppien ylivoima oli päättynyt, seuraavasta hyökkäyksestä Miska Siikonen pääsi lakaisemaan kiekon Justus Annusen jalkojen välistä maaliin.

Yleisö oli vähitellen valmistautumassa erätauolle, kunnes Kärppien tuuri kääntyi positiivisemmaksi. Neloskentässä eilen tehoilleet Julius Hermonen ja Jesse Koskenkorva rakensivat paikan ketjukaveri Otto Karviselle, jonka kylmäpäinen viimeistely toi Kärpät maalin päähän. Tauolle oli alle 20 sekuntia jäljellä, kunnes samat miehet olivat asialla taas. Hermonen syötti Karviselle, ja maalitykiksi tänä viikonloppuna muuttunut Karvinen nosti komeasti pelivälineen maalivahdin kilven alta sisään. Peli tasoihin ja kohti päätöserää.

3.erä

Ottelun kolmas erä sisälsi suurta draamaa. Kärpät oli jatkaa maalitehtailua myös tauon jälkeen, mutta JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara onnistui yllättämään Annusen ja viemään isännät johtoon. Kärpät puski eteenpäin kovalla tempolla ja onnistui hankkimaan isännille jäähyn. Ylivoimaa ei kuitenkaan päästy pelaamaan hetkeäkään, sillä Juho Lammikon otettua kaksi varaslähtöä aloituksessa Kärpät sai myös rangaistuksen. Oudosta tilanteesta ehti kulua vain puoli minuuttia, kun Jussi Jokinen sai pelirangaistuksen ja Kärpät joutui alivoimalle.

JYP ei onnistunut hyödyntämään viiden minuutin ylivoimaansa. Pelikellossa pyöri viimeiset numerot, kun Kärpät otti Annusen pois maalilta ja laittoi Koskenkorvan hyökkäyspään aloitukseen. Nuori mies voitti kaksinkamppailun ja kiekko päätyi Mikko Niemelälle. Niemelän ainoa vaihtoehto oli toimittaa kiekko kohti maalia ja sinne se meni. Niemelä tasoitti pelin 14 sekuntia ennen summeria ja peli siirtyi jatkoerään.

Jatkoerä

LähiTapiola Areenan kotiyleisö joutui pettymään suuresti, kun Puljujärvi petasi avopaikan Lammikolle, joka viimeisteli kliinisesti pelin pakettiin. Kärppien toinen jalka oli jo haudassa, mutta lopulta joukkue selviytyi voittajaksi. Tappiosaldo näyttää edelleen nollaa.

Annunen pelasi tasaisen hyvän ottelun. Hänelle merkittiin 24 torjuntaa ja Laurikaiselle 30. Rybar torjui yhden vedon sillä välin, kun työkaverin luistin oli korjauksessa avauserässä.

Kommentit

Hermosen, Koskenkorvan ja Karvisen ketju oli todella kuuma. Kolmikosta jokainen sai kaksi tehopistettä, ja valmentajien ratkaisu peluuttaa heitä varsinaisen peliajan viimeisessä tilanteessa kertoo oleellisen kolmikon saamasta luotosta. Kaksi syöttöä tänään saalistanut Hermonen kommentoi matsin olleen haastava, mutta hyvässä ketjussa pelaaminen teki siitä paljon helpomman.

Meillä oli hankala lähtö peliin. Otettiin liikaa jäähyjä koko pelin aikana, mutta onneksi alivoima toimi ja saatiin käännettyä vaikeiden vaiheiden jälkeen ottelu voitoksi. Hienoahan tuossa Karvisen ja Koskenkorvan kanssa on pelata, kun kaikki nauttivat pelaamisesta ja toisten auttamisesta. Hienoa myös, että olemme saaneet tulostakin tehtyä.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner kommentoi, että Kärpät tarvitsi herätyksen 2-0-tilanteessa, ja silloin kuvaan astui Karvinen. Hän lisää, että pelin lopussa energiavarastot olisivat tyhjentyneet kesken, jos paikalle ei olisi saapunut niin paljon äänekkäitä Kärppien kannattajia.

Karvinen näytti, minkä takia hän on niin arvokas pelaaja joukkueelle. Yleensä hänen ansionsa ovat periksiantamattomuudessa ja taistelemisessa, ja tänään hän teki kaksi komeaa maalia ja nosti meidät mukaan peliin. Sitten tunnetila oli taas sillä tasolla, että voidaan taas pärjätä. Meillä oli hyvin faneja mukana, ja joukkue sai heistä varmasti energiaa. Loppu oli sitten kohtaloa ja se kääntyi meidän puolellemme.

Tiistaina Tappara ja lauantaina perhepeli

Edessä on vielä yksi vieraspeli ennen Kärppien kauden ensimmäistä teemapeliä. Tiistaina joukkue kohtaa Tapparan ja lauantain Ilves-kotipeliin on luvassa ohjelmaa etenkin perheen pienimmille. Vuosittain suosiotaan kasvattanut perhepeli tekee paluun Raksilaan. Ennen pelin alkua paikalle saapuvilla on mahdollisuus luistella jäällä Kärppien pelaajien kanssa ja käydä katsomassa mitä Locker Room Salessa on tarjolla. Myytävänä on pelivarusteita ja Kärppien tuotteita alehinnoin.

Perhepelin isoin juttu on tietenkin itse peli Kärpät – Ilves. Otteluliput on poljettu niin alas, ettei katsomossa tarvitse kenenkään yksin istuskella. Lue tapahtumasta lisää Kärppien nettisivuilta.