16.08.2021

Kärppien 18-vuotias hyökkääjä Ville Koivunen on solminut kolmen vuoden tulokassopimuksen NHL-seura Carolina Hurricanesin kanssa. Viime kaudella Koivunen pelasi Kärppien U20-joukkueessa takoen 38 pelaamassaan ottelussa yhteensä 49 (23+26) tehopistettä. Hän pelasi myös alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa tehoin 4+6=10.

Carolina Hurricanes herättää Koivusessa ainoastaan hyviä fiiliksiä. Seurassa on jo ennestään useita suomalaisia, ja organisaatioon on varattu Koivuselle tuttuja kavereita.

Sopimuksesta huolimatta Koivunen ei vielä tänä vuonna osallistu Hurricanesin harjoitusleirille, vaan jatkaa työntekoa Kärppien Liiga-joukkueen ringissä. Tavoitteet alkavaan syksyyn ovat selkeät.

– Tavoitteena on päästä pelaamaan mahdollisimman paljon Liigassa ja murtautua lopulta vakiokokoonpanoon.

Aatu Räty ja Ville Koivunen edustavat Kärppiä kaudella 2021-2022.

Hyökkääjä Aatu Rädyn tulokassopimuksesta New York Islandersin kanssa uutisoitiin sunnuntaina. Räty osallistuu Islandersin harjoitusleirille, mutta palaa sen päätteeksi edustamaan Kärppien Liiga-joukkuetta alkavalla kaudella.

– Harjoitusleiriltä odotan, että pääsen näkemään hienon kaupungin ja ottamaan mittaa huippupelaajista. Siellä on hienot fasiliteetit ja hyvä valmennus varmasti. Yritän ottaa kaiken irti siellä saamistani opeista ja pyrin tulemaan parempana pelaajana takaisin,

Räty kertoo odotuksistaan.

– Olen aina haaveillut pelaavani NHL:ssä. Draftin jälkeinen seuraava steppi on signaus, ja nyt kun se on tehty, pyrin kehittymään pelaajana niin paljon, että pääsisin tulevaisuudessa pelaamaan siellä.


Oman tulokassopimuksensa Philadelphia Flyersiin tehnyt hyökkääjä Samu Tuomaala matkaa elokuun loppupuolella seuran harjoitusleirille. Leirin päätteeksi nuori mies ei kuitenkaan palaa Raksilaan, vaan taistelee alkavalla kaudella pelipaikasta Pohjois-Amerikan mantereella.

Ajatus pari päivää sitten kirjoitetusta sopimuksesta nostaa hymyn hyökkääjän huulille.

– Onhan se hieno juttu ja nyt ollaan taas yksi askel lähempänä unelman toteutumista. Vielä on kuitenkin paljon töitä tehtävänä. Tavoitteena on kehittyä kokonaisvaltaisessa, pienemmän kaukalon pelissä ja päästä pelaamaan niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi kaukalon ulkopuolella pitää opiskella tuota kielitaitoa nykyistä paremmaksi.

Philadelphia paikkana on Tuomaalalle uusi tuttavuus. Taustakartoitusta alueesta ja organisaatiosta on kuitenkin tehty, ja mielikuva uusista ympyröistä on ennen kaikkea positiivinen. Hyökkääjä kertoo, että Flyersin organisaatiosta on oltukin jo aktiivisesti yhteyksissä scoutien ja agenttien toimesta.

– AHL tulee luultavasti ja luonnollisestikin olemaan se aloituspaikka, mutta se ei haittaa kyllä yhtään. Siellä oppii hyvin paikallista kulttuuria ja pelityyliä,

Tuomaala toteaa.

Kesän alussa myös hyökkääjä Tuukka Tieksola ja maalivahti Leevi Meriläinen allekirjoittivat omat kolmevuotiset tulokassopimuksensa. Tieksola kiinnitettiin Koivusen tapaan Carolina Hurricanesiin ja Meriläinen puolestaan Ottawa Senatorsiin. Kauden 2021-2022 Tieksola pelaa Kärppien edustuksessa, kun taas Meriläinen siirtyy Kanadan juniorisarja OHL:ään, Kingston Frontenacsin riveihin.