11.05.2021

Oulun Kärpät ja hyökkääjä Ville Leskinen ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Oululaissyntyinen Leskinen edusti Kärppiä viimeksi kaudella 2018 – 2019.

Kärpät täydentää kärkipään hyökkäysketjujaan Ville Leskisellä, joka palaa takaisin Ouluun vietettyään viimeiset kaksi kautta SHL:n Färjestadissa ja Helsingin IFK:ssa. Leskinen, 27, on Kärppien oma kasvatti.

Kärppien junioripolkua kulkenut hyökkääjä palasi Vaasan Sportista Ouluun kaudelle 2016 – 2017. Siirto osoittautui oikeaksi, sillä Leskinen pelasi Kärpissä nousujohteiset kolme kautta ja oli yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista kaikilla kolmella kaudella. Leskinen oli tehoilla 23+22=45 joukkueensa 5. tehokkain pelaaja mestaruuskaudella 2017 – 2018, ja seuraavana vuonna hän taisteli koko Liigan pistepörssin voitosta. Tehot 29+29=57 riittivät lopulta tasapisteisiin KooKoon Malte Strömwallin kanssa, mutta pistepörssin voittajaksi kruunattiin yhden maalin enemmän iskenyt Strömwall.

Leskinen osoitti myös pystyvänsä tuloksentekoon pudotuspeleissä. Keväällä 2018 syntyivät pisteet 1+10=11 ja keväällä 2019 pisteet 7+8=15. Kumpanakin keväänä Kärpät pelasi 17 ottelua.

Viimeiset kaksi kautta poissa Oulusta ovat Leskisen omien sanojen mukaan kasvattaneet häntä enemmän ihmisenä, kuin pelaajana.

”Aika samanlaisena pelaajana palaan nyt Ouluun, kuin millaisena lähdinkin. Sain IFK:ssa pelata isoja minuutteja, ja yritin pelata samaa peliä mitä Kärpissäkin. Joitan uusia juttuja on varmasti kuitenkin tullut, sillä Jarno Pikkarainen oli minulle uudenlainen valmentaja. Hän opetti minulle paljon. Koen aikuistuneeni paljon viimeisen kahden vuoden aikana. Vastaan tuli hieman haasteita, mutta niistä selvittiin. Pelityylissä ei välttämättä suuria muutoksia ole tapahtunut, mutta ihmisenä olen kasvanut.”

”Harva pelaaja Liigassa omaa vastaavia kykyjä”

Oulun Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on innoissaan Leskisen paluusta Ouluun. Kyseessä on hänelle erittäin tuttu pelaaja, joka osoitti jo edellisinä Kärppä-vuosinaan olevansa yksi tämän sarjan valovoimaisimmista yksilöistä. Jokainen kausi lisää kokemusta on kuitenkin vienyt Leskisen peliä eteenpäin myös hyökkäyspelin ulkopuolella.”Täältä lähtiessään hän oli varmastikin yksi Liigan kolmesta parhaasta hyökkääjästä. Ratkaisukykyinen ja hyvä ylivoimapelaaja, jota kohtaan on suuret odotuksen tuloksenteon suhteen. Harva pelaaja Liigassa omaa vastaavia kykyjä hyökkäyspäässä. Siihen ympärille täytyy löytää oikea ketju ja ylivoimaviisikko, jotka mahdollistavat tuloksenteon.”

Aho uskoo Kärppien pystyvän tarjoamaan Leskiselle tarvittavat olosuhteet lopulliselle läpimurrolle isompiin kaukaloihin.

”Hänen tähtäimensä pitää edelleen olla kovemmissa liigoissa, ja toivottavasti me pystytään olemaan se paikka, joka tarjoaa edellytykset siihen läpimurtoon. Upeaa, että Ville päätti palata juurilleen, Ouluun.”