06.01.2022

Kärpät on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjä Ville Leskisen kanssa. Leskinen on alkujaan Kiimingin Kiekko-Poikien kasvatti, joka myöhemmässä juniorivaiheessa siirtyi edustamaan Kärppiä. Leskisen keskeinen piirre pelikentillä on ratkaisuhalukkuus, joka näkyy huikeina tilastoina. Pelatessaan Kärppien A-nuorissa Leskinen voitti kaudella 2012–13 koko A-nuorten SM-liigan piste- ja maalipörssin tehoilla 27+34=61. Lisäksi hän voitti sarjan tehopörssin lukemalla +36 ja hänet valittiin ansaitusti A-nuorten SM-liigan parhaaksi hyökkääjäksi. 

Liiga-debyyttinsä hyökkääjä teki kaudella 2013–14 KalPan riveissä. Kaksi seuraavaa kautta hän edusti Vaasan Sportia. Syksyllä 2016 Leskinen palasi Kärppiin, missä hän 2018–19 toimi joukkueensa varakapteenina ja takoi kyseisellä kaudella henkilökohtaisen piste-ennätyksensä Liigassa (29+28=57). Tämän jälkeen mies teki visiitin Ruotsiin, jonka jälkeen hän siirtyi viime kevääseen ulottuvalla sopimuksella HIFK:n riveihin.

Leskisen paikka on kuluneella kaudella löytynyt ykkösketjun oikeasta laidasta. Hyökkääjän syyskautta varjosti loukkaantuminen, joka piti miehen pois pelikentiltä parin kuukauden ajan. Tästä vastoinkäymisestä huolimatta hän on esiintynyt pisteiden valossa varsin väkevästi, sillä 19 otteluun on jo syntynyt tehot 8+12=20.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on erittäin tyytyväinen tehtyyn jatkosopimukseen.

– Ville on tähän sarjaan sellainen monikäyttöinen huippupelaaja, joka ylivoimalla ja tasakentällisin pystyy luomaan omalla henkilökohtaisella taidollaan paljon tilanteita. Hän on äärimmäisen tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta.

Leskinen kokee, että tutun valmennuksen ja tuttujen kuvioiden avulla on hyvä ottaa seuraava steppi uralla.

– Kyllähän täällä on hyvä näyteikkuna joka paikkaan ja menestyvä organisaatio, joka luo painetta, että pitää suorittaa hyvin. Täällä on myös hyviä pelikavereita. Viime vuodet ovat olleet aika rikkonaisia. Tavoitteena on, että pysyisin terveenä ja sitä kautta saisin vielä mahdollisuuden käydä ulkomailla. 

Kärppien lisäksi Leskinen on nähnyt urallaan useita eri ammattilaistason organisaatioita. Hyökkääjä kokee, että maisemanvaihdokset ovat kasvattaneet ja opettaneet.

– Kun olet omillasi maailmalla, niin silloin pitää vähän eri tavalla huolehtia itsestään. Tuleehan siinä paljon uusia kavereita ja tuttuja ympäri Suomea ja muualtakin. On se tuonut tosi paljon, kun näkee vähän erilaisia juttuja ja samalla oppii arvostamaan sitä omaa kotipaikkaakin.