17.01.2024

Ville Mäntymaa otti ohjat Kärppien edustusjoukkueen valmennuksessa kuukausi takaperin. Nyt seura ja Mäntymaa, 38, ovat solmineet kevääseen 2026 asti ulottuvan sopimuksen, ja Mäntymaasta tulee virallisesti Kärppien päävalmentaja.

“Havu (Mäntymaa) on viimeisen kuukauden aikana pystynyt osoittamaan olevansa erinomainen päävalmentaja – jämäkkä, empaattinen, kovan vaatimustason omaava, nykyaikaista jääkiekkoa ymmärtävä, oppimishaluinen johtaja. Meidän arvomme niin seuran urheilutoiminnan kehittämisen kuin elämänkin suhteen ovat hyvin samansuuntaiset, joten edellytykset erinomaiselle yhteistyölle ovat olemassa. Tiedän, kuinka tärkeä yhteisö Kärpät on Havulle, ja tiedän pomminvarmasti, millaisen sitoutuneen ihmisen saan tärkeimmäksi työparikseni. Hienoa, että pääsemme tekemään hommia yhdessä!”,

iloitsee Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski.

Mäntymaa on valmentanut Kärpissä kaudesta 2014-2015 lähtien. Ensimmäiset kolme kautta hän toimi U20-joukkueen apuvalmentajana, ja kaudesta 2017-2018 alkaen hän operoi alle 20-vuotiaiden päävalmentajana. Mäntymaan johdossa Kärppien U20-joukkue voitti kahdesti SM-hopeaa ja kertaalleen Suomen mestaruuden. Seurasaavutusten lisäksi mieheltä löytyy kokemusta Nuorten Leijonien valmennuksesta. U20-maajoukkueen kanssa hän on saavuttanut sekä MM-hopeaa että MM-pronssia.

Kaudesta 2021-2022 lähtien Mäntymaa on kuulunut Kärppien Liiga-joukkueen valmennukseen.

”Otan vastaan Oulun Kärppien päävalmentajan tehtävät kiitollisin, nöyrin ja päättäväisin mielin. On kunnia saada olla osana näin perinteikästä ja menestynyttä seuraa.

Tunnen valtavaa innostumista ja inspiraatiota tämän uuden projektin edessä. Koen, että tärkein tehtäväni on jatkaa vahvan urheilukulttuurin kehittämistä ja olla mukana kasvattamassa menestyjän mielenlaatua. Näiden asioiden kautta uskon, että askel askeleelta ja pitkäjänteistä työtä tehden, annamme itsellemme ja joukkueellemme mahdollisuuden menestyä tulevaisuudessa.

Oikoteitä ei ole menestykseen tähtäävällä tiellä, ja matkanteko on välillä kivikkoista. Kaikki kokemukset täytyy nähdä mahdollisuutena oppia, kasvaa ja kehittyä. Meillä kaikilla on unelmia ja tavoitteita – tärkeintä on lähteä kulkemaan niitä kohti ja ottamaan selvää, mihin meistä on, ja mihin päädymme yhdessä rohkeasti ja intohimolla”,

kommentoi Mäntymaa uutta toimenkuvaansa.

Loppukauden valmennustiimi vahvistuu Mikko Mannerilla

Edustusjoukkueen valmennus on saanut väliaikaisesti apuja U20-joukkueen valmentaja Valtteri Immoselta. Loppukauden kannalta valmennuksen rakenteeseen oli kuitenkin löydettävä kestävämpi ratkaisu. Mäntymaan ja seuran toiveesta valmentaja Mikko Manner liittyy nyt osaksi edustuksen valmennusta. Manner ja Kärpät ovat solmineet loppukauden kattavan sopimuksen

Mäntymaan tapaan myös Mannerilla, 49, on useiden vuosien kokemus Kärpistä. Hänen edellinen matkansa keltamustien valmennuksessa alkoi syksyllä 2013 ja päättyi keväällä 2021. Kahdeksan vuoden aikana hän toimi neljä kautta apuvalmentajana ja neljä kautta päävalmentajana. Tuona aikana Kärpät voitti kolme Suomen mestaruutta, yhden SM-hopean sekä yhden SM-pronssin.

”Pystymme kokeneemman apuvalmentajan tuella auttamaan meidän tuoretta päävalmentajaa. Mamba (Manner) on Kärpille tuttu persoona, jonka arvot ja asenne ovat sellaisia, joihin pystymme luottamaan ja tukeutumaan. Hän tulee auttamaan meitä olemaan entistä parempia”,

Myllykoski tuumaa.

Kaudesta 2016-2017 lähtien Suomen maajoukkueen valmennustiimiin kuulunut Manner jatkaa edelleen normaalisti Leijonien mukana.