26.08.2022

Kärpät-Luleå HF 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)

Harjoituskauden kolmannessa ottelussa vastaan asettui tuttu joukkue Ruotsista. Viime viikolla Kalixissa kohdattu Luleå HF tuli vuorostaan vierailulle Ouluun ja kauden ensimmäisessä pelissä Raksilassa oli aiheena revanssi. Ruotsalaiset veivät viime viikon ottelun nimiinsä numeroin 1–0, mutta kotikaukalossa oli muutoksen vuoro!

Viime viikon tavoin tiukka ja tasaväkinen kamppailupelaaminen oli vahvasti läsnä kahden kovan kohtaamisessa. Ensimmäinen 20 minuuttinen ei sisältänyt täysosumia ja avausmaalia jouduttiin odottamaan toisen erän kolmannelle peliminuutille. Ludwig Byström avasi maalihanat ajassa 23.35.

Luleå onnistui tasoittamaan tilanteen ennen toisen erän puoliväliä. Vierasjoukkueen tasoitusosuma syntyi Olli Nikupeterin lavasta, mutta 1–1-tasatilanteessa ei toiselle erätauolle kuitenkaan lähdetty. Joonas Kemppainen ohjasi ylivoimalla David Rundbladin lähettämän laukauksen ohi Joel Lassinantin ja johtomaalin ansiosta kahden erän jälkeen tulostaululla komeili lukemat 2–1.

Kolmannessa erässä nähtiin tasan yksi täysosuma, vaikka mahdollisuudet verkon heilumiseen useampaan otteeseen olivat ilmassa. Vierasjoukkue Luleå pääsi pyörittämään jopa kahden miehen ylivoimaa erän lopulla, mutta taisteleva kotijoukkue ei taipunut. Illan lopullisen ratkaisun iski Joonas Kemppainen illan toisellaan tyhjään maaliin.