20.12.2019

Oulun Kärpät saa lähteä joululomalle makea voitto taskussaan. Mikkelin Jukurit avasi Raksilassa  käydyn pelin vahvasti, mutta tilanne kääntyi nopeasti isäntien hyväksi ja pisteet jäivät lopulta Ouluun.

Kärpät onnistui nousemaan takaa-ajosta komeaan voittoon, kun Jukurit kaatui Raksilassa 5–2 (2–1, 2–0, 1–1). Ottelussa nähtiin muun muassa uran avausmaali sekä hattutempun metsästys. Nyt Kärpät saa ladata akkuja ja viettää joulupyhät ennen tapaninpäivän JYP-peliä.

1.erä

Mikko Niemelä kommentoi aamujäillä, että Jukurit tulee kovaa heti alussa ja Kärppien täytyy olla siihen valmiita. Hän oli oikeassa, mutta tavoite ei toteutunut. Jukurit teki ensimmäisestä hyökkäyksestään maalin, kun Teemu Henritius yllätti Patrik Rybarin. Avauserä kului tasaisissa merkeissä, mutta vähitellen Kärpät sai otetta pelistä. Oululaiset onnistuivat tasoittamaan erän puolivälissä. Radek Koblizek sai tilaa laukoa ja Miska Humaloja ennätti irtokiekkoon ja avasi samalla kauden maalitilinsä. Tästä ei mennyt kauaa, kun taas Kärpät iski. Johtomaalin rakentelu oli komeaa katseltavaa, kun kiekko vaihtoi omistajaa Juho Lammikolta Shaun Heshkalle ja vielä häneltä Jakub Krejcikille, joka löysi maalin eteen vapaaksi jääneen Jesse Puljujärven. Hyökkääjä sai viimeistellä kauden 13 täysosumansa.

Ennen erätaukoa Jukurit sai kokeilla ylivoimaansa. Tasoitusmaali oli todella lähellä, sillä kiekko osui kahdesti maalirautoihin. Kärpät selvitti alivoimansa ja siirtyi johtoasemassa tauolle.

2.erä

Keskimmäinen erä oli Kärpiltä paljon ehjempää suorittamista. Kotijoukkue onnistui lisäämään johtoaan Michal Kristofin ja Jaakko Niskalan maaleilla. Pelikellossa oli 26:06, kun Kristof nosti Koblizekin tarjoaman kiekon Sami Rajaniemen edestä sisään. Niskalalle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen ja se syntyi, kun kiekko pomppi osuvasti puolustajan lapaan ja 20-vuotias sai laukoa ilman estelyä. Tämän jälkeen pelin rytmiä häiritsi jäähyt, jotka eivät kuitenkaan johtaneet lisämaaleihin.

3.erä

Kolmas erä alkoi Kärppien maalilla ja tekijänä oli jälleen Humaloja. Isännät vyöryttivät ylivoimalla, joka päättyi, kun Humaloja rusikoi irtokiekon sisään. Jesper Piitulainen sai tehtyä vieraiden kavennusmaalin 48. peliminuutilla, mutta Jukurien kiri ei tuonut sen enempää palkintoja. Kahden maalin mies Humaloja sai huippumahdollisuuden hattutemppuun, kun Kärpät sai rangaistuslaukauksen, mutta maalivahti ei taipunut hyökkääjän harhautuksiin. Lukemat säilyivät muuttumattomina ja Kärpät sai juhlia ottelun päätyttyä.

Yksi mies oli selkeästi muita tehokkaampi, kun Koblizek kasvatti pistetiliään peräti neljällä syöttöpinnalla. Maalivahti Rybar otti varmoja koppeja ja pysäytti 24 vetoa. Rajaniemi torjui huomattavasti enemmän, 35.

Kaksi syöttöpistettä antanut Shaun Heshka on tyytyväinen päivän tulokseen, mutta uskoo, että enemmänkin olisi ollut annettavaa.

Emme varmaankaan pelanneet parasta peliämme, mutta nyt saamme pienen aikalisän. Jätkät ovat pelanneet paljon viime aikoina. Olimme hieman hitaita, mutta saimme työn tehtyä ja pysyimme kurinalaisina. Jukurit sai jäähyjä ja ne kostautuivat. Radek ja Miska nousivat esiin ja pelasivat upean pelin.

31 runkosarjapelin jälkeen Kärpät on sarjan piikkipaikalla. Illan tuloksien myötä ero kakkosena olevaan Tapparaan säilyi kahdeksassa pisteessä.

Kärpät huilaa seuraavat päivät ennen Tapsan tansseja. Joulukuun 26. päivä joukkue suuntaa Jyväskylään JYPin vieraaksi.

Seuraava kotiottelu pelataan JYP-pelin jälkeen 28. päivä. Tuolloin vastassa on Pelicans, mutta iltaan liittyy paljon muutakin. Tuolloin muistellaan unohtumatonta kevään 2000 karsintaottelua, jolloin Oulun Kärpät varmisti nousunsa Suomen pääsarjaan. Paikalle on pyydetty kaikki siinä joukkueessa pelanneet ja valmentaneet, joten tapahtumasta on tulossa varmasti upea ja nostalginen.

Liput: Ticketmaster