30.12.2019

Oulun Kärpät päätti vuoden 2019 kotivoitolla, kun KalPa kaatui Energia Areenalla 3-1. Maalivahdit sinnittelivät pitkään, mutta lopulta Julius Junttila onnistui tekemään helpottavan avausmaalin ja vuoden viimeiset pisteet jäivät Ouluun. Seuraavaksi joukkue valmistautuu lauantain kotipeliin.

Vuosi 2019 päättyy Kärppien kannalta iloisilla mielin, sillä joukkue kaatoi kotiluolassaan kuopiolaiset vieraansa lukemin 3–1. Peli pysyi kauan maalittomana, kunnes Julius Junttila iski isännät johtoon päätöserän alussa. Julle oli illan tehokkain, kun pistetili kasvoi tehoilla 1+2.

1.erä

Avauserä ei maaleja tuonut, mutta joukkueet tarjosivat miellyttävää ja vauhdikasta lätkää muilla keinoin. Maalivahti Patrik Rybar otti tärkeitä koppeja kuten myös virkaveli Eero Kilpeläinen toisessa päädyssä. Erän yksi parhaista paikoista syntyi Kärppien pelatessa alivoimaa, kun Jari Sailio ja Miska Humaloja lähtivät vastahyökkäykseen. Kiekko kävi lähellä maaliviivaa, muttei kuitenkaan ylittänyt sitä. Erän lopulla nähtiin yksi talven komeimmista taklauksista, kun Jesse Puljujärvi sinkosi KalPa-pelaajan Maata kiertävälle radalle. Taklauksesta ei tullut jäähyä, mutta sitä seurannut jälkipeli toi molemmille kaksiminuuttiset. Näin toinen erä alkoi tasavajaalla.

2.erä

Ensimmäisen kaksikymmentäminuuttisen tavoin maalivahdit olivat myös toisessa erässä kuninkaita. Kärpät pääsi kahdesti kokeilemaan ylivoimaansa, mutta viimeistely ontui avainhetkillä. Myös Kilpeläinen oli mies paikallaan, mutta tuurikin oli kuopiolaisilla. Kun maalivahti oli ulkona tilanteesta, KalPa-puolustajien mailat olivat kiekon tiellä. Erä oli vahva erityisesti Julius Hermoselta, joka sai Otto Karvisen sekä Jesse Koskenkorvan kanssa paljon paniikkia aikaiseksi KalPa-päädyssä. Mutta jääkiekko on maalintekopeli, joten jokaisen oli vielä parannettava kolmanteen erään.

3.erä

Maaliverkko heilahti kolmannen erän alussa. Kärpät pelasi ylivoimaa, kun Radek Koblizek petasi paikan Humalojalle, jonka laukauksen irtokiekkoon ehti ensiksi Julius Junttila. Pelin vanhetessa Kärpät panosti enemmän puolustamaan johtoaan eikä KalPa saanut kunnollisia tilanteita aikaiseksi. Kerran kiekko osui Kärppien maalirautoihin ja Rybar joutui tekemään jälleen täyden työvuoron pitääkseen joukkueen pystyssä. KalPa otti pelin lopulla tietoisen riskin ottamalla maalivahdin pois, joka johti Junttilan toiseen maaliin. Kalpa ei luovuttanut. Peliä oli vielä 41 sekuntia jäljellä, kun Kai Kantola rusikoi kiekon kärppämaaliin, mutta vieraiden sinnittely päättyi viimeistään siinä, kun Koblizek teki kotijoukkueen kolmannen. Junttila sai syöttöpisteen tähän ja on nyt kerännyt 22 ottelussa tehot 12+12. Näin pisteet jäivät jälleen Raksilaan, tällä kertaa lukemin 3–1.

Maalivahdit olivat näkyvässä osassa läpi pelin. Rybar pysäytti 26 vetoa ja niin ikään kertaalleen taipunut Kilpeläinen 23.

Jälleen kerran vahvasti omaa maalia puolustanut Ludwig Byström kommentoi pelin jälkeen, ettei maaleja olisi tarvinnut jättää viimeiseen erään. Hän antoi myös kehuja maalivahti- sekä puolustuspelaamiselle.

Se oli tiukka ottelu. Meillä oli paljon hyviä tilanteita tehdä enemmän maaleja, mutta saimme työt hoidettua ja vain sillä on merkitystä. Puolustimme tänään todella hyvin ja se oli meidän päätavoitteemme. Patrik on aina hyvä. Olemme onnekkaita, että meillä on hyvät maalivahdit.

Kärpät saa rauhassa siirtyä uuteen vuoteen, sillä seuraavan kerran oululaiset pelaavat ensi lauantaina. Silloin pelataan jälleen Oulussa ja vieraaksi saapuu SaiPa. Liput Kärppien kotipeleihin löydät helpoiten Ticketmasterista.

Liput: Ticketmaster