24.09.2019

Liigassa pelataan tänään vain yksi ottelu, mutta se ehkäpä kuuluu kauden suurimpiin, kun Liigassa voitosta voittoon marssineet Tappara ja Kärpät pelaavat pisteistä Hakametsän jäähallissa. Kaukalossa kohtaavat pelottavan hyökkäysvoimainen isäntäjoukkue sekä väkivahvasti puolustava vierasjoukkue. Kokoonpanossa nähdään kaksi odotettua Liiga-ensiesiintymistä.

Oulun Kärppien kolmen vierasottelun urakka päättyy illalla, kun joukkue matkaa takaisin Tampereelle pelaamaan Tapparaa vastaan. Tänään varmuudella rikkoutuu yksi voittoputki, sillä molemmat ovat aloittaneet Liiga-kauden erinomaisesti eikä tappioita ole kummallekaan vielä tullut. Pisteiden lisäksi panoksena on myös sarjan piikkipaikka sekä henkinen etulyöntiasema, sillä molempien joukkueiden ennakoidaan kilpailevan samoista sijoituksista.

Kärpät harjoitteli maanantaiaamuna vielä Raksilassa ennen kuin pelaajat suuntasivat kengänkärjet kohti juna-asemaa. Valmentaja Toni Sihvonen odottaa, että heitä on vastassa erittäin laadukas joukkue ja näkee Tapparassa samoja piirteitä kuin saman kaupungin kilpakumppanissa.

Hienoa, että päästään pelaamaan kärkiottelu tässä kohtaa sarjaa, ja varmasti saadaan kovin haaste tähän mennessä. Tappara pelaa hyvää yhteistyöjääkiekkoa, eikä ole sattumaa, että se on sarjakärjessä. Ehkä Tappara on hiukan kokeneempi kuin Ilves, mutta se on yhtä vauhdikas.

Kärpät on raapinut viisi voittoa, joista kaksi jatkoerässä. Viimeisimpänä kaatui JYP, kun oululaiset nousivat viimeisillä sekunneilla tasoihin ja lopulta voittoon. Sihvonen on tyytyväinen, miten hyvin joukkue on päässyt Liiga-peleihin kiinni.

Me olemme olleet hyvin sitoutuneita ja semmoinen periksiantamattomuus on näkynyt. Se kertoo joukkueen hyvästä sisäisestä kemiasta. Jätkät taistelevat tuolla kentällä, ja se on se tärkein asia, mikä kantaa meitä.

Tulitusvoima vs panssaripuolustus

Tappara on ollut Liigan ahkerin maalien tekijä 22 osumallaan, kun Kärpät puolestaan on tehnyt 15. Kirvesrintojen pelaajat ovat miehittäneet pistetilaston, sillä kahdeksasta yli kuuden pisteen pelaajasta jopa kuusi on Tapparasta. Tilaston kärkisijan jakavat kapteeni Kristian Kuusela ja orastavaa läpimurtokautta aloitteleva Anton Levtchi. Uudet hankinnat Tyler Morley ja ex-Kärppä Charles Bertrand aikovat varmasti keikkua samaisen taulukon kärkipäässä. Siniviivaa operoivaa Teemu Suhosta ei myöskään kannata päästää vapaasti laukomaan, ja Jukka Rautakorven miehistöstä löytyy myös monia muita ratkaisuhalukkaita miehiä.

Kärpät on voinut luottaa vahvaan puolustukseensa. Lauantaina JYP pääsi yllättämään kolmesti, mutta sitä ennen Sport, Jukurit ja Ilves jäivät vain yhteen maaliin. Kärppien alivoima on Liigan ainoa, joka ei ole murtunut, kun takana on viisi peliä ja 20 alivoimatilannetta. Maalivahdit Justus Annunen ja Liigaan nopeasti sopeutunut Patrik Rybar ovat lukinneet maalinsa upeasti ja toimineet puolustuksen viimeisenä vahvana panssarina. Listattuihin asioihin viitaten illan peliä voisi runollisesti kuvailla pysähtymättömän esineen osumista liikkumattomaan kohteeseen. Kun vahva hyökkäys kohtaa vahvan puolustuksen.

Veljekset debytoivat

Tapparaa vastaan Kärpät lähettää jäälle kokoonpanon, jossa mukana on kaksi Liiga-debyyttiään koko syksyn odottanutta pelaajaa. Veljekset Aku ja Aatu Räty nähdään viimein Liiga-jäillä, kun kaksikko on istutettu samaan ketjuun Jari Sailion kanssa. Janne Pesonen on sivussa varatoimenpiteenä, mutta mies nähdään todennäköisesti mukana lauantain kotipelissä. Topi Niemelä ei myöskään pelaa tänään. Maalia vartioi Rybar ja Joona Huttula ottaa seiskapakin roolin haltuunsa. Kentälliset näkyvät alta.

Ottelu alkaa kello 18:30. Telia TV näyttää ottelun suorana ja Kärppien Twitter-tili pysyy ajan tasalla pelin tärkeimmistä tapahtumista.

24.9.2019