16.08.2019

Oulun Kärpät jatkoi väkeviä otteitaan syksyn harjoitusotteluissa, kun illan jääkiekkojännärissä TPS kaatui maalein 4-0. Pelin suurimpia tähtiä olivat Miska Humaloja sekä Justus Annunen. Seuraavaksi joukkue valmistautuu tiistain kamppailuun Luleåta vastaan.

Pyhäjärven Inmet-Areena oli täyteen buukattu, kun Oulun Kärpät ja TPS testasivat taitojaan perjantaisessa illassa. Loistavan avauserän myötä Kärpät viiletti voittoon maalein 4-0 (3-0, 0-0, 1-0).

Pyhäjärven jäähalliin saapunut yleisö antoi lämpimän vastaanoton molemmille joukkueille, mutta yksi pelaaja sai sitäkin enemmän. Kärppien hyökkääjä Miska Humaloja kantoi ylpeänä kapteenin kirjainta pelatessaan siinä hallissa, missä hän oli jääkiekkoilijaksi kasvanut. Jo aamutreenien aikana Humaloja mainitsi, että vastaavaa kokemusta hän ei koe välttämättä enää koskaan uudestaan. Siksi oli vielä merkittävämpää, että mies teki ottelussa maalin.

Avauserän alku oli molemmilta joukkueilta energistä, mutta myös huolellista. Vastustaja jätettiin ilman laatupaikkoja, eikä maalivahdit joutuneet hetkeen venymään ihmeisiin tolppien välissä. Avausmaalia saatiin odotella 13 minuuttia, kunnes Mikko Niemelä osoitti röyhkeyttään ja survoi maalin edessä pyörineen irtokiekon sisään.

Melkein heti 1-0-maalin jälkeen Kärpät joutui alivoimalle, mutta se ei helpottanut TPS:ää. Yleisön suosikki Humaloja käynnisti vastahyökkäyksen ja onnistui lopulta itse veivaamaan kiekon ohi maalivahti Rasmus Tirrosen. Hyökkääjän tuuletuksista ei ollut vaikea päätellä, että maalilla oli hänelle suuri merkitys.

Avauserän jälkimmäinen puolisko oli Kärppien ottelun vahvin jakso. TPS sortui vielä erän lopussa kahteen jäähyyn, joka johti maukkaaseen erikoistilanteeseen. Kahden pelaajan ylivoimaa ei tarvinnut pelata kuin sekunteja, kun Shaun Heshka lähetti rakettimaisen vedon siniviivalta. Ylänurkka soi ja Kärpät suuntasi tauolle 3-0-tilanteessa.

Ottelun keskimmäisessä erässä ei lisäosumia nähty, vaikka molemmilla joukkueilla riitti tilanteita. Kärppien maalivahti Justus Annunen oli kiireisempi, mutta itsevarmasti pelannut nuorukainen ei antanut TPS:lle lahjoja. Toisessa päädyssä Otto Karvinen ja Sami Anttila olisivat voineet avopaikoista rokottaa, mutta Tirronen seisoi korkeana maalin edessä.

Kolmannessa erässä riitti vauhtia ja tilanteita. TPS:n puolustus kuormittui Kärppien nopeista hyökkäyksistä, ja lopulta Jesse Koskenkorva sivalsi maalin edestä pelin neljännen osuman. Ottelun tempo hidastui pelikellon kuluessa loppuun. TPS ei yrityksistään huolimatta saanut kavennusta aikaiseksi, joten ensimmäisen harjoituspelin tänä syksynä pelannut Annunen sai nautiskella nollapelistä.

Annunen torjui yhteensä 26 kertaa. Tirronen oli hieman työllistyneempi 30 torjunnallaan.

“Ensimmäisessä erässä olimme tehokkaita ja saatiin hyvä lähtö peliin. Kaiken kaikkiaan ehjä suoritus koko joukkueelta. Se työmoraali, jota joukkue näytti, oli se ykkösasia tänään”, valmentaja Toni Sihvonen kommentoi.

Humaloja saalisti itselleen maalin ja oli muutenkin pelin parhaimpia pelaajia. Sihvonen lisääkin, että Humalojan esimerkki antoi joukkueelle voimaa kentällä.

“Se oli meidän teemamme, että tänään on Miskan iso päivä. Annoimme taas parhaamme vieruskaverin eteen, ja se näkyi jokaisessa vaihdossa.”

Seuraavaa pelipäivää ei tarvitse odottaa kauaa, sillä Kärpät palaa Oulun Energia Areenalle tiistaina. Vastassa on perinteikäs harjoituspelivastustaja Luleå HF. Liput otteluun ovat jo myynnissä Ticketmasterissa. Nähdään siellä!