07.01.2023

Kärpät – TPS 4-3 (JA)

Raksilan lauantai-ilta tarjoili yleisölleen nipun jännittäviä käänteitä, kun Kärpät ja TPS kohtasivat toisensa kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Aiemmat kamppailut olivat ratkenneet maalin erolla TPS:n hyväksi, mutta tänään Kärpät poistui kaukalosta voittajana.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen erän puolivälin tienoilla TPS-hyökkääjä Scott Kosmachukin johdolla. Muita tilastomerkintöjä ei erän aikana nähty, ja illan toiselle 20-minuuttiselle lähdettiin vierasjoukkueen johdossa.

Toisessa erässä, ajassa 24:11, TPS:n hyökkääjä Pavol Skalicky sai pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tästä tilanteesta Kärpille napsahti viiden minuutin ylivoima, jonka viimeisillä sekunneilla hyökkääjä Kasper Björkqvist tasoitti pelin yhteen-yhteen. Pian tämän jälkeen TPS-kapteeni Juhani Jasu kuittasi tasoitusosuman, ja lukemat taululla vaihtuivat yhteen-kahteen. Skalickyn ulosajo ei jäänyt erän ainoaksi, sillä ajassa 36:56 TPS-puolustaja Niklas Arell lensi pihalle – syynä polvitaklaus.

Kakkoserässä ei nähty enempää maaleja, mutta ylivoiman jatkuessa, Kärpät pääsi tasoittamaan kolmannen erän alussa. Maalintekijänä operoi puolustaja Topi Niemelä. Kumpainenkin joukkue onnistui erän aikana maalinteossa vielä kertaalleen; ensin TPS meni johtoon avausmaalin iskeneen Kosmachukin toimesta, ja tästä kaksi minuuttia myöhemmin Kärpät tuli jälleen tasoihin. 3-3 tasoitusosuman oululaisille viimeisteli hyökkääjä Carl Jakobsson.

Ottelun ratkaisu venyi aina jatkoajalle saakka. Kärpät oli vahvempi kolmella kolmea vastaan, ja Arttu Hyryn upean yksilösuorituksen siivittämänä kotijoukkue ansaitsi itselleen lisäpisteen. Syöttöpisteen Hyryn voittomaaliin nappasi nimiinsä maalivahti Leevi Meriläinen.