04.01.2023

Lukko – Kärpät 3-2 (JA)

Kärpät kohtasi vuoden ensimmäisessä ottelussaan sarjakärki Rauman Lukon. Vauhdikas ilta ei ratkennut varsinaisella peliajalla, vaan kamppailua jatkettiin 60-minuuttisen jälkeen kolmella kolmea vastaan.

Oululaisten vahva alku palkittiin maalien muodossa ensimmäisen erän lopussa. Hyökkääjä Marko Anttila pääsi karkaamaan läpiajoon ja iski varmoin ottein illan avausmaalin ajassa 18:22.

Kärppien tuorein hankinta, Carl Jakobsson, jatkoi illan aikana piste per peli -tahtiaan. Ruotsalaishyökkääjä nimittäin iski toisen erän alkuun Kärppäuransa ensimmäisen maalin vieden joukkueensa 0-2 johtoon.

Kärppien kahden maalin johtoasema kaventui reilut pari minuuttia Jakobssonin osuman jälkeen, kun Lukko-puolustaja Tomas Pavelka viimeisteli ottelun 1-2 osuman. Keltamustien harmiksi kotijoukkueen onnistui tulla vielä tasoihin toisen erän jälkipuoliskolla puolustaja Thomas Gregoiren viimeistelyllä.

Maalittoman kolmannen erän jälkeen iltaa jatkettiin kolme vastaan kolme -pelillä. Jatkoajalla pidemmän korren veti Lukko lunastaen jaossa olleen lisäpisteen hyökkääjä Josh Kestnerin voittomaalilla.

Satakunnan reissu jatkuu heti huomenna torstaina, kun oululaiset matkaavat Ässien vieraaksi Poriin.