30.12.2022

Kärpät – Pelicans 2-1

Vuoden viimeinen perjantai-illan kamppailu käytiin Raksilassa kun Oulun Kärpät kohtasi Lahden Pelicansin. Otteluun lähdettiin hyvin tasaisesti ja heti ensimmäisestä erästä lähtien matsissa oli “kevään tuntua”. Kulmahammasta löytyi molemmilta joukkueilta ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasalukemissa 0-0.

Toiseen erään lähdettiin samalla ilmeellä ja kovan väännön jälkeen Ville Leskinen teki hienon yksilösuorituksen, pujotellen läpi Pelicans-kentällisen ja tallettamalla kiekon maalivahti Patrik Bartosak:n taakse. Toisen erän loppupuolella Pelicans teki tasoitusmaalin ja erätauolle lähdettiin jälleen kerran, tasalukemissa 1-1.

Kolmas erä alkoi huomattavasti aggressiivisemmin ja Kärpät sai otetta Pelicansista. Illan aikana jo yhden maalannut Ville Leskinen päätti erän puolivälissä nostaa hihat ja tehdä ihan itse johtomaalin, heti siniviivan jälkeen lähtenyt tarkkaakin tarkempi veto löysi Pelicans-verkkoon ja lukemiksi taululle 2-1.

Ottelun loppuvaiheilla Pelicans haki tasoitusta ilman maalivahtia ja joukkue pääsi pelaamaan jopa 6v4 hetkellisesti, mutta Kärpät kesti paineen hyvin eikä vaarallisia tilanteita syntynyt omassa päässä. Viimeisenä lukkona toimi Kärppävahti Leevi Meriläinen, joka torjui ottelussa 21 kertaa.