03.01.2024

JYP – Kärpät 3-6

Yleisömäärä: 3148

Kärpät kohtasi vuoden 2024 ensimmäisessä ottelussaan JYPin vieraissa. Joukkueiden edellisestä keskinäisestä kamppailusta oli ehtinyt kulua vain reilu viikko, sillä tapaninpäivänä Kärpät isännöi jyväskyläläisiä Raksilassa. Tuolloin keltamustat lunastivat voiton jatkoajalla ja maaleja nähtiin illan aikana peräti yhdeksän. Maalitehtailua saatiin todistaa myös tänään, kun Kärpät ja JYP jatkoivat siitä, mihin viime viikolla jäivät.

Oululaiset saivat ottelulle unelma-alun, kun joukkueen nuoriso-osasto otti roolia tuloksenteossa. Ensin ajassa 03:06 Ville Koivunen toimitti kiekon JYP-maaliin, ja vain muutamaa peliminuuttia myöhemmin Martin Jandusin laukaus painui Aleksi Antti-Roikon ohjauksesta JYP-vahti Veini Vehviläisen selän taakse toistamiseen. Kärpät onnistui hyödyntämään ensimmäisen ylivoimansa ja karkasi ajassa 07:55 jo kolmen maalin johtoasemaan. Ylivoimaosuma merkittiin Antti-Roikolle, joka nakutteli illan aikana yhteensä tehot 2+1.

Ensimmäisen erän aikana kaukalossa nähtiin poikkeuksellisen paljon tapahtumia. Ottelukello oli ennättänyt vasta aikaan 12:17, kun Koivunen viimeisteli 2-5 maalin ja miehen ensimmäisen erän saldoksi kertyikin vaikuttavat tehot 2+2! Koivusen maalin jälkeen Vehviläinen sai kutsun vaihtoaitioon ja loppupelin ajan kotijoukkueen tolppien välissä vartioi Topias Leinonen.

Toisen erän puolivälin ylityttyä JYP onnistui kaventamaan lukemia hyökkääjä Juuso Puustisen johdolla. Ottelun päätöserässä kotijoukkue sai rakenneltua vielä muutamia vaarallisia maalipaikkoja, mutta 3-5 osumaa lähemmäksi eivät hurrikaanipaidat voittoa päässeet. Tästä pitivät huolen Kärppien sitkeä puolustuspeli, upeasti Kärppämaalilla jälleen venynyt Tomi Karhunen ja tyhjiin keltamustien kuudennen osuman iskenyt Arttu Hyry!

Illan maalit:

03:06 Koivunen (Turunen, Jandus) 0-1
06:00 Antti-Roiko (Jandus, Hyry) 0-2
07:55 Antti-Roiko (Koivunen, Koivisto) 0-3 (YV)
10:03 Eronen (Puustinen, Turkulainen) 1-3
10:30 Turunen (Koivunen) 1-4
12:01 Gardiner (Puustinen) 2-4 (YV)
12:17 Koivunen (Kemppainen, Turunen) 2-5

31:45 Puustinen (Christoffer, Niku) 3-5

58:02 Hyry (Antti-Roiko) 3-6 (TM)

Kärpillä on menossa kolmen vierasottelun viikko. Huomenna Petolauma suuntaa Satakuntaan, missä se kohtaa ensin perjantaina Ässät Porissa ja lauantaina Lukon Raumalla. Vieraspelejä seuraat kätevästi Radio Kalevan ja MTV Katsomon välityksillä!