30.12.2019

Ennen kuin kansa pääsee juhlimaan uutta vuotta Oulun Kärpät pelaa vielä kertaalleen kotihallissaan. Tänään maanantaina vieraaksi saapuu KalPa, jonka tähtäimessä on hakea Raksilasta täysi pistepotti ja vahvistaa paikkaansa playoff-viivan yläpuolella.

Kärpät juhlisti viime lauantaina 20 vuoden takaista liiganousuaan kaatamalla Lahden Pelicansin lukemin 5–3. Ottelu pysyi tasaväkisenä viimeisille minuuteille asti, mutta lopulta Patrik Rybarin torjuntojen sekä taistelevan puolustuksen kautta isännät onnistuivat pitämään vieraat takanaan. Tänään edessä on toisenlainen haaste, kun syksyn vaikeudet selättänyt KalPa saapuu haastamaan sarjakärjen.

KalPa pitää sarjataulukossa yhdeksättä sijaa ja eroa Kärppiin on 34 pistettä. Tämän ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä KalPa on viime aikoina kivunnut sijoituksia ylöspäin hyvällä tahdilla, kun viimeisestä 13 pelistään kuopiolaiset ovat voittaneet 7 ja jääneet kokonaan pisteittä 4 kertaa. Lauantaina joukkue hävisi SaiPalle, mutta oli sitä ennen nujertanut HPK:n ja Jukurit.

Kärpät ja KalPa ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Lokakuun lopulla pelatussa ottelussa Raksilassa isäntäjoukkue pelasi tehokkaasti ja latoi taululle lukemat 7–1. Tuossa pelissä puolustaja Jakub Krejcik teki ensimmäisen hattutemppunsa. Myös Ludwig Byström, Mika Pyörälä sekä Julius Junttila viettivät kolmen tehopisteen iltaa.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner ei kuitenkaan usko, että edellisen kohtaamisen tapahtumista olisi hyötyä tänään.

Siitä on niin pitkä aika. Joukkueet kohtaavat toisiaan erilaisissa vireystiloissa. Me elämme siinä kuuluisassa hetkessä ja keskitytään niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa. Oltaisiin hyviä joukkueen jäseniä ja lyötäisiin kaikki sekaan ja kunnioitettaisiin sitä kautta meidän kannattajiamme, jotta hekin saisivat huipentaa vuotensa siihen, että kentällä olisi yritteliäs ja toisistaan välittävä kärppäjoukkue.

Kärppien kokoonpanossa ei ole syntynyt suuria muutoksia. Julius Hermonen palaa pelaavaan miehistöön ja maalipuiden välissä torjuu Patrik Rybar.

Otteluisäntä Arina tuo illan kamppailuun maukkaan lippuedun. S-Etukorttia näyttämällä voit lunastaa itsellesi A- tai L-katsomoista istumapaikkalipun vain 11 eurolla. Tämä etu on tänään voimassa Prismoissa, Kärppätoimistolla sekä hallin lipunmyynnissä.

Peli alkaa totutusti kello 18.30. Tervetuloa!

Liput: Ticketmaster