04.09.2019

Oulun Kärppien A-nuoret palasivat maanantaina Venäjän Sotshista seurajoukkueiden World Cupista. Laadukas turnaus ja sieltä saatu pronssisija toimivat hyvinä alkupaloina, kun liiga käynnistyy ensi perjantaina. A-nuorten runkosarjapeleihin on ilmainen sisäänpääsy.

Ikimuistoinen reissu Sotshiin ja Junior Club World Cupiin on nyt taputeltu ja Oulun Kärppien A-nuoret pääsevät nyt keskittymään täysillä alkavaan kauteen. Joukkue sai mahdollisuuden testata taitojaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan huippujengejä vastaan ja onnistui saalistamaan kahdeksan joukkueen turnauksesta kolmossijan. Päävalmentaja Ville Mäntymaa kommentoi reissua onnistuneeksi, vaikka välierätappio kanadalaiselle yhdistelmäjoukkue AJHL:lle harmitti.

“Pelattiin mielestäni vahvasti läpi turnaus ja saatiin siitä kiitoksena pronssia. AJHL pelasi voittavaa jääkiekkoa ja hyödynsi hetkensä kentällä. Kaikki ei mennyt kuten unelmoitiin, mutta kokonaisuuteen täytyy olla tyytyväinen”, Mäntymaa kertoo.

Valmentaja näkee, että reissu Sotshiin teki joukkueesta todella yhtenäisen. Joukkuehenki kasvoi ja uudet pelaajat tutustuivat muihin nopeasti.

“Pelillinen kehittyminen oli se suurin juttu, mitä lähdettiin hakemaan. Se oli valtavan kovatasoinen turnaus, ja pystyttiin silti pelaamaan noin vahvasti. Jokainen jätkä oli äärimmillään, ja sitä kautta saatiin varmasti paljon kehitystä. Kyllä se kasvatti myös henkistä puolta jokaisella. Olimme kuitenkin 12 päivää yhdessä kellonympäri.”

Turnauksen pistepörssin voittanut Tuukka Tieksola oli valmentajan kanssa samoilla linjoilla. Vain välierän tulos jäi kaivamaan hyökkääjän mieltä muuten upeasta matkasta.

“Kokonaisuudessaan jäi hyvä fiilis, mutta se välierätappio merkitsi paljon. Oli kiva olla Venäjällä, kun kaikki puitteet olivat niin hyviä”, Tieksola kommentoi.

18-vuotias hyökkääjä antaa kehuja ketjukavereilleen sekä maalipörssin voittaneelle Zdenek Sedlakille, joka paukutti viiteen peliin yhtä monta osumaa.

“Sedlak on loistava maalitykki. Kun sille syötti, hän teki melkein jokaisesta paikasta maalin. Kyllä sellaiselle kaverille kehtaakin syötellä. Ketjukaveri Tommi Järvitalo lukee loistavasti peliä ja Petteri Puhakka tekee lähes varmasti maalin, kun sille antaa paikan.”

Tieksola voitti pistepörssin tehoilla 4+7. Kärpät A valmistautuu perjantaina käynnistyvään kauteen lähes parhaalla ryhmityksellä, mutta ilman Tieksolaa. Hyökkääjä liittyy Kärppien edustusmiehistöön mukaan, kun joukkue lähtee torstaiksi Ranskaan pelaamaan CHL-ottelua Grenoblea vastaan.

Kärpät joutuu tulemaan toimeen myös ilman Sedlakia, joka teki hiljattain lainasopimuksen Kokkolan Hermekseen. Lisäinfoa hänen ja joukkuekaveri Kalle Loposen siirroista löydät tämän linkin takaa.

Kärpät saavutti toisena suomalaisena seurana mitalisijan Junior World Cupissa.

Sarja-avaus perjantaina

Kärppien A-nuoret aloittavat World Cupin takia sarjansa muita joukkueita myöhemmin. Perjantaina SM-liigan avausottelussa Kärpät saa vieraita Hämeenlinnasta, kun HPK saapuu haastamaan hallitsevat Suomen mestarit. Pelaajille kaudenavaus on aina iso juttu, mutta myös valmentajille ja taustajoukoille.

“Koko kesä on odotettu runkosarjan alkua. Vaikka turnaus oli tasokas ja upea, niin kyllä tässä runkosarjaan on tähdätty ja siinä ajatuksemme pidetty”, päävalmentaja kuvailee.

Kärpät ja HPK aloittavat perjantaina Raksilassa kello 18:30. Lauantaina kausi jatkuu kotipelillä KooKoota vastaan.

Oulun Kärppien kotiotteluihin on vapaa pääsy koko runkosarjan ajan.