26.02.2022

HPK – Kärpät 2-1 (VL)

Kärpät kohtasi lauantai-iltana kuudennen kerran kuluvalla kaudella HPK:n. Kotiinviemisiksi irtosi yksi sarjapiste, kun voittomaalikilpailuun asti venynyt ottelu päättyi lopulta hämeenlinnalaisten voittoon.

Jo ottelun avauserässä kärppävahti Stanislav Galimov nousi isoon ja tärkeään rooliin pysäyttäessään kerta toisensa jälkeen vaarallisia maalintekopaikkoja luoneen kotijoukkueen. Ensimmäisen erän luonteesta kertonee jotain juurikin maalivahtien torjuntamäärät; Galimoville kertyi yhdeksän torjuntaa, HPK-maalia vartioineelle Eetu Laurikaiselle vain kaksi.

Toisen erän alussa Kärpät koki takaiskun, kun Galimov joutui siirtymään sivuun ottelun tiimellyksessä syntyneen vamman vuoksi. Galimovin tilalle tuli Joel Blomqvist, joka kollegansa tapaan nappasi illan aikana näyttäviä torjuntoja.

Ajassa 25:00 hyökkääjä Juhamatti Aaltonen vei ottelun avausmaalilla Kärpät johtoon. Esityöt Aaltosen osumaan tekivät miehen ketjukaverit Kirill Slepets ja Mika Pyörälä. Toisessa erässä syntyi toinenkin maali, mutta tällä kertaa Kärppien verkkoon. HPK:n kultakypärä Michael Joly pääsi puolustaja Ossi Ikosen ja hyökkääjä Antti Pihlströmin syötöistä läpiajoon ja täräytti lukemiksi 1-1.

Kahden ensimmäisen erän aikana vihellettiin yhteensä viisi kaksiminuuttista, joista kolme Kärpille ja kaksi HPK:lle. Molemmat joukkueet näyttivät kuitenkin, miksi ovat Liigan kärkeä, kun puhutaan alivoimapelaamisesta. Erikoistilanteista ei siis tulosta syntynyt.

Kolmas erä ei tarjoillut tilastomerkintöjä sen paremmin maalien kuin rangaistuksienkaan muodossa, ja näin ollen edessä oli jatkoaika. Ratkaisuyritykset jäivät kuitenkin vain läheltä piti -tilanteiksi ja peli ratkottiin vasta voittomaalikilpailussa. HPK onnistui kahdesti, Kärpät kerran. Kaksi pistettä hämeenlinnalaisille ja yksi Kärppien matkaan.

Oululaisten pelit jatkuvat kotiottelulla maanantaina 28.2. kello 18:30 Porin Ässiä vastaan. Teemana on Kultainen maanantai, sillä ottelun alussa ohjelmassa on historiallisen olympiakullan voittaneiden Atte Ohtamaan ja Saku Mäenalasen muistaminen ja palkitseminen. Leijonien upean saavutuksen kunniaksi istumapaikkaliput Kärpät – Ässät -otteluun nyt alkaen 15 € + käsittelykulut. Runkosarjan kotiotteluita on jäljellä enää kourallinen, ja joukkue tarvitsee liveyleisön tukea, kun taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumimmillaan. Lippuja maanantaille voit lunastaa TÄÄLTÄ!