01.12.2023

HIFK – Kärpät 4-3 (JA)

Yleisömäärä: 8200

Kärpät ja HIFK kohtasivat perjantai-iltana loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa. Ottelu oli kauden toinen keskinäinen kamppailu ja back to back -viikonlopun avausnäytös.

Ensimmäinen erä tarjoili peräti neljä tehtyä maalia. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Kärpät karkasi 2-0 johtoasemaan Atte Ohtamaan ja Arttu Hyryn maaleilla. Kotijoukkue ei kuitenkaan jäänyt avauserän aikana huonommaksi, vaan taiteili jälkimmäisellä kympillä tiensä tasoihin.

Tuloksen valossa toinen erä oli edeltäjänsä vastakohta. Kärpät joutui alivoimalle erän puolivälin tienoilla, mutta tätä kotijoukkue ei saanut käännettyä edukseen. Lopulta kolmanteen erään lähdettiin samoissa 2-2 tasalukemissa.

HIFK siirtyi ensimmäisen kerran johtoasemaan “pelimiesten kympillä”. 3-2 osuman taiteili hyökkääjä Joonas Rask hyökkääjä Jesse Seppälän ja puolustaja Johan Motinin syötöistä. Ajassa 57:06 Kärppien kultakypärä Teemu Turunen toi Kärpät tasoihin. Turusen maali varmisti keltamustille yhden sarjapisteen lisää, mutta jatkoajalla jaossa ollut lisäpiste karkasi harmittavasti helsinkiläisten leiriin.

“Fiilis hallissa oli hyvä. Momentumit vaihteli, ja oli kova peli. HIFK tuli lujaa tuohon alkuun ja pystyttiin se torjumaan – tehtiin kaksi upeeta suorahyökkäysmaalia. Ainokainen ylivoima kun saatiin, niin siitä pamahti alivoimamaali, ja se oli vähän kuin kylmä suihku meille. Ensimmäisessä erässä oltiin aika pehmeitä tuossa puolustamisessa. Hävittiin aloitukset 16-7, niin kyllä siinä on vaikea hyökkäyspeliä virkata. Toisessa erässä molemmilla oli tonttinsa ja mentiin päästä päähän. Kolmannessa jäätiin alivoimassa vähän alakynteen, mutta tosi hyvä nousu joukkueelta – tultiin kolmeen-kolmeen ja oli mahdollisuudet päästä vielä voiton syrjään kiinni siinä lopussa. Jatkoajan ilkeä kiekonmenetys maksoi aika paljon tänään. Maalineduspelaamista pitää parantaa”,

summasi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelua pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.