19.10.2019

Kärpät palasi voittojen tielle Kouvolassa kaatamalla KooKoon Jesse Puljujärven maalilla 0-1. Justus Annunen oli jälleen uskomaton ja jätti vastustajat kokonaan palkkiotta. Seuraavaksi tie vie kotiin ja keskiviikkona vuorossa on Pelicans.

Kärpät ja KooKoo tarjosivat puolustusvoittoisen ottelun lauantai-illan viihteeksi. Ottelussa nähtiin vain yksi maali ja se syntyi Jesse Puljujärven mailasta, joka on onnistunut nyt viidessä ottelussa peräkkäin. Justus Annunen nousi kaikkien aikojen tilastossa pitämällä jälleen maalinsa puhtaana.

1.erä

Avauserä eikä maaleja nähty. KooKoo osoitti olevansa vahva isäntäjoukkue, kun sille rakentui erän laadukkaimmat maalitontit. Ex-Kärppä Juha-Pekka Haatajalla oli mahdollisuus viedä KooKoo johtoon erän toisella puoliskolla, kun hyökkääjä pääsi kaksistaan maalivahti Justus Annusen kanssa. Nuori torjuja näytti pelisilmäänsä ja torjui laukauksen kurkottamalla hanskallaan muutaman sentin eteenpäin saadakseen tarvittavan hipaisun kiekkoon. Annunen oli maalivahdeista selvästi kiireisempi 13 torjunnallaan.

2.erä

KooKoo jatkoi vahvasti ja loi ensimmäiset hyökkäykset. Kärppien pelatessa alivoimaa Kim Strömbergin ohjausyritys maalin edestä painui vain hiukan ohi eikä KooKoo päässyt johtoon. Sitten helpotti. Erä oli puolivälissä, kun Juho Lammikko löysi ketjukaveri Jesse Puljujärven, joka sai puolustajilta sentin kaksi liikaa tilaa ja laukoi hankalasta asennosta kiekon maaliin. Kärpät oli lähellä toista osumaa, kun Julius Junttila pääsi yrittämään rankkaria, mutta Henrik Haukeland ei taipunut. Jännittävä päätöserä oli edessä.

3.erä

Päätöserä oli armotonta taistelua. Kärppien trio Mika Pyörälä, Lammikko ja Puljujärvi olivat jälleen hyvällä pelituulella ja loivatkin joukkueen huipputilanteet KooKoon maalilla. Verkko ei siltikään heilunut. Ei myöskään Kärppien päädyssä, sillä Annunen antoi kaikkensa ja pysäytti kotijoukkueen laukaukset rauhallisesti yksi kerrallaan. KooKoo pelasi viimeisen minuutin ilman Haukelandia, mutta ei onnistunut siltikään tasoittamaan ottelua. Näin ollen vain yksi maali riitti täyteen pistepottiin.

Annunen oli ilmiömäinen ja torjui kaikki 25 laukausta. Hän on pitänyt Liigajäillä maalinsa puhtaana yli 255 minuutin ajan, joka on ennätyksellinen aika Kärpissä ja tämän jatkuessa pian myös Liigassa. KooKoon maalivahti Haukeland venyi 17 laukauksen tielle.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner kertoi ottelun jälkeen voiton maistuneen, kun takana on ollut raskaita pelejä ja tuloksia. Hän kehui koko joukkueen esitystä ja antoi erityismaininnat Annuselle ja ykköskentälle.

Meillä on ollut melko katkeria tuloksia viimeiset kolme matsia ja me olemme pelanneet ihan hyvin, varsinkin kolmannet erät, ja onnistuttu ne häviämään. Nyt tuli kolikon toinen puoli. Ei välttämättä oltu parempi joukkue tänään, mutta kohtalo oli meidän puolellamme. Justus oli loistava maalissa ja meidän ykköskenttä jatkoi sitä, mitä he ovat koko ajan tehneet. He kantavat joukkuetta ja tekevät tulosta ja muut jätkät taistelivat ja puolustivat.

Kouvolasta saadut kolme pistettä pitävät Kärpät Liigassa toisena. Ero sarjakärki Tapparaan säilyi seitsemässä pisteessä. KooKoo on sijalla kuusi.

Kahden vieraspelin jälkeen Kärpät palaa takaisin kotiin ja saa ensi keskiviikkona Raksilassa vastaansa Lahden Pelicansin. Liput tuohon huippupeliin ja muihin Kärppien kotimatseihin löydät helpoiten Ticketmasterista.