25.10.2023

TPS – Kärpät 0-1 (JA)

Kärppien ja TPS:n kauden toinen kohtaaminen tarjosi loistavia otteita nuorilta maalivahdeilta Noa Valilta ja Niklas Kokolta. Kärppien viisikkopuolustaminen oli hyvää, kuten joukkueiden ensimmäisessäkin keskinäisessä ottelussa. Varsinainen peliaika ei riittänyt tuomaan ratkaisua otteluun, vaan illan avausmaali syntyi vasta jatkoajalla.

Ensimmäisen erän alku oli tasaväkistä kamppailua. TPS rakenteli kuitenkin aktiivisesti tilanteita Kärppien maalilla, ja oli lopulta erän aikana paremmin pelin päällä. Kokko venyi kuitenkin upeisiin torjuntoihin ja onnistui pitämään keltamustien maalin puhtaana.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi – kunnes jäähyt rikkoivat pelin tempon. Ottelun ensimmäinen jäähy tuli ajassa 26:23 Kärpille, kun hyökkääjä Joose Antonen sai huitomisesta kaksiminuuttisen. Kärpät sai Kokon johdolla selvitettyä alivoiman ilman vaarallisempia tilanteita. Jäähyn jälkeen TPS jatkoi painostusta Kärppien puolustuspäässä. Myös viesrasjoukkue Kärpät pääsi erän aikana pelaamaan ylivoimaa, kun kotijoukkueen puolustaja Ruben Rafkin sai jäähyn ajassa 31:21. Näistä ei kuitenkaan osumia syntynyt. Pitkään ei ehditty pelata tasaviisikoin, kun Antonen joutui toista kertaa jäähyboksiin ajassa 34:37. Toinen alivoima tarjosi pari hyvää tilannetta Kärpille. Ensimmäisenä kahdella yhtä vastaan pääsivät kokeilemaan Marko Anttila sekä Arttu Hyry ja hetkeä myöhemmin kaksikko Teemu Turunen –  Joonas Kemppainen. Kärppien aktiivinen alivoima ja Kokon varma työskentely maalilla takasivat sen, että kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä TPS jatkoi hyvää painostustaan, mutta ottelussa hyvin torjunut Kokko ja Kärppien tiivis puolustus piti isäntäjoukkueen nollilla. Ottelun loppuminuuteilla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa pistää peli purkkiin, mutta verkko ei yrityksistä huolimatta heilahtanut.

Jatkoajalla TPS piti kiekkoa itsellään aktiivisesti ja sai tästä palkinnoksi ottelun ratkaisumaalin ajassa 63:36. TPS voitti ottelun jatkoajan jälkeen numeroin 1-0.

Kärppien peliviikko jatkuu viikonloppuna kotona, kun joukkue saa vastaansa sekä perjantaina että lauantaina HPK:n. Viikon kruunaa Kärppä Ladiesin järjestämä Kärpät Goes Halloween -hyväntekeväisyystapahtuma!