12.02.2021

Kärpät haki jälleen voiton pitkän kaavan kautta, kun ilta Tampereella venyi voittolaukauskisaan asti. Otto Karvinen päätti pitkän maalittoman putkensa, ja Kärppien kakkosketju suostui tekemään vain hienoja maaleja.

Artikkelikuva: Anssi Takala

Kärpät tuli avauserään iso vaihde silmässä. Verkko heilui jo puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Kärppien nelosketju rouhi Otto Karviselle hyvän laukaisupaikan maalin edustalle. Karvinen naulasi kauden neljännen maalinsa Jari Sailion ja Jesse Koskenkorvan esityöstä. Erä ei ehtinyt puoliväliinsä, kun Kärpät iski uudemman kerran. Aleksi Mustonen kesytti pomppivan kiekon ja viimeisteli komeasti vyötärön korkeudelta aivan yläkulmaan. Illan kolmannen osuman iski Juhamatti Aaltonen, kun Iin taikuri pääsi kokeilemaan rankkaria. Tarkka ujutus Eetu Mäkiniemen längistä vei Kärpät 0-3 johtoon. Ilves pääsi erässä myös maalin makuun, kun kärppäkasvatti Eetu Päkkilä iski kotijoukkueen illan ensimmäisen osuman ylivoimalla.

Paljon avauserän kulusta kertoo se, että laukaukset kirjattiin Kärppien eduksi lopulta peräti 20-5.

Toisessa erässä Kärpät jatkoi hyvää peliään, joskin Ilves löysi hieman lisää potkua omaansa. Erän ainoaksi osumaksi jäi ajassa 36:23 syntynyt Matias Maccellin 2-3 maali. Kärppien maalilla ilta ei ollut helpoimmasta päästä Patrik Rybarille, sillä kahden erän jälkeen torjuntoja oli kirjattu vasta viisi. Toisessa päässä Mäkiniemi oli saanut huhkia 19 torjunnan verran.

Kolmas erä osoitti sen, että kotijoukkueen ilta oli tosissaan nousujohteinen. Ilves oli kiekollisessa pelissä vahvempi päätöserässä, ja Patrik Rybar joutui hommiin selvästi enemmän kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Kärpät oli kiinni kolmessa pisteessä vielä aivan varsinaisen peliajan loppuminuuteille, kunnes Ilveksen Matias Myttynen punnersi joukkueensa tasoihin. Ratkaisua haettiin pitkän kaavan kautta.

Maalittoman jatkoajan jälkeen oli luvassa voittolaukauskisa.Michal Kristof, Juhamatti Aaltonen ja Aku Räty onnistuivat kaikki maalinteossa, ja Rybar onnistui pysäyttämään ensimmäisen Ilveksen kahdesta yrityksestä. Kaksi sarjapistettä Ouluun maalein 3-4.