26.01.2021

Kärpät nappasi kolme sarjapistettä kaatamalla HPK:n vieraskaukalossa. Viime aikoina tehottomasti esiintyny ylivoima onnistui tänään.

Avauserä oli tasaista vääntämistä, joskin Kärpät oli kiekollisessa pelissä hienokseltaan niskanpäällä. Mainioita maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla, mutta osumaa erässä ei nähty. HPK pääsi kertaalleen jauhamaan ylivoimaa, mutta Kärppien alivoimanelikot eivät antaneet kotijoukkueelle mahdollisuutta lähteä rakentelemaan kuvioitaan kuntoon. HPK-vahti Eetu Laurikainen torjui erässä kuusi laukausta, Patrik Rybar puolestaan viisi.

Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät maalin makuun. Ensin verkkoa heilutti HPK:n kokenut puolustaja Arto Laatikainen, joka osui siirretyn rangaistuksen aikana. Pelikellot pysähtyivät aikaan 24:19. Kärpät ei kauaa tasoituksen kanssa odotellut, kun Jere Innala komennettiin pian HPK:n maalin jälkeen rangaistusaitioon myöhästyneestä taklauksesta. Kärppien osumasta vastasi puolustaja Ludwig Byström, joka ajoitti tarkan rannelaukauksen täydellisesti liikkuvan maskin kanssa. Syöttöpisteet ylivoimamaaliin nappasivat Cody Kunyk ja Mika Pyörälä. Kärpillä oli toisen erän jälkipuoliskolla useita erinomaisia paikkoja, mutta Aatu Rädyn tolppalaukausta lähemmäs maalia ei päästy. Kahden erän jälkeen laukaukset olivat Kärppien eduksi 19-33. Laurikaisella oli 40 minuutin jälkeen 17 torjuntaa, Rybarilla 8.

Kolmannen erän alkupuoliskolla Kärpät sai kaksi ylivoimamahdollisuutta, ja jälkimmäinen tuotti tulosta. Cody Kunyk pääsi naulaamaan Juhamatti Aaltosen laukausta seuranneen ison reboundin sisään, ja Kärpät siirtyi 1-2 johtoon. Toinen syöttö kirjattii Ludwig Byströmille. Kärpät antoi kotijoukkueelle pari oljenkortta nousta takaisin peliin ylivoimien muodossa. Taisteleva alivoima kuitenkin hoiti oman tonttinsa, ja Patrik Rybar koppasi varmasti maalille asti päätyneen laukaukset. Loppulukemat 1-3 viimeisteli Mika Pyörälä tyhjään maaliin.