14.02.2020

Kärpät ja Helsingin IFK houkuttelivat ystävänpäivänä Raksilaan täyden katsomon. Vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen voiton vei HIFK lukemin 1–5 ja kuroi Liigan kärkiviisikkoa täydellä pistepotilla kiinni.

Helsinkiläiset saivat otteen pelistä jo avauserässä, mutta Kärpät onnistui ryhdistäytymään heti seuraavassa. Ratkaiseva hetki nähtiin kolmannessa erässä, kun kesken kovan kirin HIFK sai kaipaamansa 1–3-maalin. HIFK vei täydet pisteet 1–5 (0–2, 1–0, 0–3) ja otti toisen voittonsa Raksilasta.

1.erä

Niklas Bäckströmin juhlallisuudet avasivat ottelutapahtuman. Tunteikkaan seremonian jälkeen molemmat joukkueet esittivät erittäin vauhdikkaan avauserän, jossa HIFK oli lopulta kaksi maalia vahvempi. Vieraat siirtyivät aikaiseen johtoon viidennellä peliminuutilla, kun Juho Keränen pääsi lyömään maalin edestä pelivälineen reppuun. Sen jälkeen etenkin Juhamatti Aaltosen kolmoskenttä loi kovaa painetta, mutta edessä torjunut Atte Engren ei vielä taipunut. Ja kun itse ei maalia tee, vastustaja tekee. Hetki ennen taukoa HIFK pääsi kohtalokkaaseen vastahyökkäykseen. Jesse Saarinen kuljetti kiekon alueelle ja löysi takatolpalta kultakypärä Sebastian Dykin, joka ei antanut Justus Annuselle mahdollisuutta torjuntaan.

2.erä

Toisen erän ensimmäisestä 10 minuutista ei jäänyt kerrottavaa jälkipolville, mutta 30 peliminuutilla nähdyt jäähyt toivat peliin toivottua raikkautta. Kärpät pääsi ylivoimalle, ja vastuuvalmentaja Mikko Manner komensi Aaltosen samaan ryhmään ykköskentän ja Julius Junttilan avuksi. Tämä joukko oli onnistua, kun Mika Pyörälä sai osuman viivakutiin, mutta kiekko laskeutui liian hitaasti ja vieri maalin katolta päätyyn. Kärppien kova yritys lopulta palkittiin ja kotiyleisö sai todistaa, kun Ouluun palannut Aaltonen antoi ykkössyötön Janne PesosellePessi pääsi kahdestaan maalivahdin kanssa ja sijoitti kiekon upeasti yläkulmaan. Erä päättyi vieraiden johdossa, mutta Kärppien nousujohteinen peli antoi syytä toivoa hienoa päätöserää.

3.erä

Kärpät onnistui luomaan useita laadukkaita paikkoja, mutta kiekot suuntasivat liian monesti ohi maaliin tai maalivahdin suojuksiin. Kesken kirivaiheen HIFK heitti kylmää vettä niskaan ja onnistui maalinteossa. Teemu Tallberg pääsi liian vapaaksi maalin edessä eikä hyökkääjä pettänyt vierasfaneja. Tämä osuma oli käänteentekevä, sillä ei kulunut kauaa, kun taas verkko heilui. Pelikellossa oli 50:06, kun Otto Paajanen vei isännät kolmen maalin päähän. Sama mies pääsi iskemään myös uudelleen ennen pelin päättymistä ja vierasjoukkue sai pisteet mukaansa 1–5.

Maalivahdeista Annunen torjui 25 laukausta ja Engren 33. Illan tehokkain kenttäpelaaja oli Dyk tehoin 1+2.

Hyökkääjä Mika Pyörälä ei lähtenyt selittelemään pelin jälkeen vaan totesi vierasjoukkueen vahvemmaksi. Mutta huomenna on uuden tarinan paikka.

”IFK oli valmiimpi ja kamppaili kovempaa kuin me. Peli vähän repsahti tuossa lopussa, mutta kaiken kaikkiaan IFK oli parempi. Saadaan revanssin paikka heti huomenna, niin ei tässä auta laittaa päätä pensaaseen. Hoidetaan vaan palauttelut ja levot tässä välissä, niin ollaan huomenna valmiimpia.”

Huomenna joukkueet kohtaavat Helsingissä viimeistä kertaa tässä runkosarjassa. Seuraavan kerran Kärpät pelaa kotonaan keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu Sport.